El voltor negre “remonta”

 Fa 30 anys ni tan sols quedaven 200 parelles de voltors negres a Espanya, i avui en dia ja sumen 1.845, restringits al sud-oest peninsular.  La seva recent introducció als Pirineus dona esperança a la reconquesta de la seva distribució històrica.

A Catalunya, l’espècie va desaparèixer a principis del segle XX, però recentment gràcies a un conveni entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Territori i Paisatge, s’han iniciat programes de reintroducció en dos punts del Perineu lleidatà: la Reserva Nacional de Caça de Boumort i una finca de la muntanya d’Alinyà. En aquest projecte hi ha participat GREFA i la BVCF.

Actualment, en Boumort hi ha nou exemplars en gàbies d’aclimatació que d’aquí poc seran alliberats. I a Alinyà, cinc exemplars van ser reintroduits aquest mes. De moment els voltors s’estan adaptant sense problema a la vida en llibertat. Qui sap si serà l’inici de la seva reconquesta als Pirineus, el que proporcionaria la connexió de les poblacions espanyoles i franceses.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: