L’abellerol

Fa quinze dies, a la Cerdanya mentre esperàvem que alguna marmota caigués als encants dels pixallits sens van plantar una vintena d’abellerols a tres arbres enllà, resulta que hi havia ruscs d’abelles i es van fer un bon banquet.

 

Nom científic: Merops apiaster.

Família: Alcedínids.

 

L’abellerol és un ocell molt vistós que fa uns 28 cm de llarg. Té el cap de color marronós amb un ratlla negra al voltant de l’ull, el coll groc, el pit blau-verdós, les ales marronoses i verdes.
El bec és llarg i negre. Les potes són grisoses.
El seu cant és una mena de pruik que repeteix mentre vola.
És insectívor. Caça abelles, vespes, libèl·lules i petits escarabats en ple vol.
Excava el niu d’1-2 m de profunditat en talussos de terres sedimentàries.

El mascle festeja la femella i li porta insectes.
Cap al maig la femella pon 4-7 ous de color blanc brillant i els incuba durant 3 setmanes. Els pollets triguen al voltant d’un mes a començar a volar.

Viu en zones de secà, en marges de rius i en boscos esclarissats on pugui excavar el niu. Viu en colònies de molts individus.
Acostuma a parar-se en els fils de la llum o del telèfon.

Vola en grups que planegen incansablement a la captura de les seves preses.
És un ocell migrador; a finals d’estiu marxa cap a l’Àfrica i torna a finals de març.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: